Origins Nutrilife

3 Fungsi

Nutrien Berkhasiat,  Membantu  Kawalan Kolesterol dan Membantu Mengurusan Berat Badan Secara Semula Jadi. 
 

Origins Nutrilife 

Origins Nutrilife produk nutrien formula berasas dari  tumbuhan yang berkhasiat– oat beta-glucan,  bijirian, kacang, vitamin, mineral, probiotik, kunyit, pandan dan lain lain.
 
Menurut ahli diet Oat Beta-Gluan berkesan menurun kolesterol kalau makan setiap hari sebagai minuman atau dengan sarapan.

 

Origins Nutrilife sebagai harian nutrien yang berkhasiat  formula yang  lengkap untuk membantu badan kesihatan dengan 3 fungsi yang utama :

 

Nutrien Berkhasiat,  Membantu  Kawalan Kolesterol dan Membantu Mengurusan Berat Badan Secara Semula Jadi. 

Cara Menyediakan Origins Nutrilife

1. Minuman : 1-2 scoop (10g) Origins Nutrilife campur  250-300ml air suam atau dengan jus/susu pada pagi, 1-2 kali sehari.

2. sarapan : Campur 1 -2 scoop Origins Nutrilife dengan 3-4 sudu oat (boleh bercampur with buah-buahan segar atau kering, kacang, bijian dan lain2) Air suam 300-350ml atau dengan susu.

UNTUK MENGURUS BADAN/KOLESTEROL KAWALAN :

Jika anda yang serius ingin mengurus berat badan atau kawalan kolesterol boleh cuba Origin Nutri 2 kali sehari, (pagi dan tengah hari). Ikut Cara 2 sebagai sarapan, Mesti kurangkan kalori pemakanan, rajin bersenaman, malam makan ringan sahaja. Minum banyak air atau air barli/air limau. Makan ringan tapi  deangan beberapa kali, makan separuh  jagan makan kenyang.

UNTUK KESIHATAN 

Satu sudu pada pagi, 1 kali selari dengan oat, tidak perlu kurangkan makanan tapi ikut Makanan Pilihan yang bersihat. Rajin bersenaman dan selalu emosi kegembiraan.

Selepas minuman Origins Nutrilife anda boleh terus makan makanan lain yang ringan, seperti  : telur, sayuran, buah-buahan, bijiran, dan kacang.  

PERHATIAN :
UNTUK MENGURUS BADAN
Selepas makan Origins Nutrilife sebagai sarapan,  makan tengah hari dan makan malam dendan serderhana, Terbaik makan ringan tapi dengan banyak kali.


ORANG DENGAN KENCING MANIS  
SELEPAS MAKAN ORIGINS NUTRILIFE SEBAGAI SARAPAN,  MAKAN TENGAH HARI DAN MAKAN MALAM DENDAN SERDERHANA, TERBAIK MAKAN RINGAN TAPI DENGAN BANYAK KALI. ELAKAN MAKANAN MANIS dan kurankan karbohadrat makanan. Ikut Makanan Pilihan.


Makanan Pilihan

1. Makanan nasi dan daging dengan serderhana atau dengan makan separuh. Makan malam mesti ringan sahaja. 

2. Kurangkan pengambilan kalori pemakanan.

3.Makanan  dielakan :  burger, makanan goreng, kek, biskut, mee segera, makanan manis, makanan masin, makanan proses, minyak yang tak berkualiti dan lain2.


Sila juga Ikut tips dan arahan dari website :

 www.originsnutrilife.com/How-to-take.php    

Nasihat doktor dan pakar diet:

Untuk mengekalkan keseimbangan gaya hidup sihat, senaman harian, makanan yany sihat seperti : sayur-sayuran, buah-buahan, ikan dan selalu semangat positif adalah penting.

amaran :  Produk ini bukan satu-satunya sumber pemakanan  dan harus digunakan bersama dengan diet pemakanan lain. Hamil, kanak2 umur 16 kebawah dan orang2 ada masaalah kesihatan sila rujukan doktor sebelum cuba Origins Nutrilife., terima kasih.

 .

.

© Copyright Origins Nutrilife